Kuka ja miksi

En viitsi ainakaan tässä vaiheessa kertoa sen tarkemmin kuka olen. Eikä sillä pitäisi sivuston sisällön suhteen olla merkitystäkään. Olen journalismin nykytilasta huolestunut lukija. Erityisen kyllästynyt olen tällä hetkellä mielestäni suorastaan villiintyneeseen virheiden määrään. Kerään näistä virheistä havaintoja tälle sivustolle.

Blogin ideana on hieman herätellä eri tahoja huomaamaan, että virheiden määrä ei ole ihan kohdillaan. Erityisesti, kun usein kyseessä on ihan selkeästi kiireestä johtuvat huolimattomuusvirheet. Perusteellinen oikoluku jätetään tekemättä ja varsinkin merkitykseltään vähäisemmät asiat jäävät tiukkojen aikataulujen takia tarkistamatta. Uskoisin, että ongelma on enemmän kulttuurillinen kuin ammattitaitoon tai näkemyksen vinoumaan liittyvä, vaikkakin näistäkin syistä juttuihin päätyy virheitä. Haluan uskoa, että toimittajat (ja taustatyötä suorittava henkilöstö) haluaisivat tehdä työtään huolellisemmin, mutta toimitukset paukuttavat juttuja ulos liian kireällä aikataululla.

Journalismiin sotketaan liikaa tällä hetkellä kovin suosittua tehokkuusajattelua ja halutaan tehdä enemmän, paremmin ja nopeammin, mutta vähemmällä määrällä. Kaava varmasti monesti toimiikin, mutta välillä se paremmin putoaa kelkasta.

Minut löytää Twitteristä ja sähköpostiakin luen joskus.

Feelut.comin logo