Kategoriat
Helsingin Sanomat

Viikon loppu

Alustava ajatus olisi pitää vapaa viikonloppu tästä touhusta, mutta varsinaisesti mitään uutispimentoa en ole aikeissa toteuttaa. Jos silmään osuu joku juttu, niin saatan siitä merkinnän tehdä, mutta lähtökohtaisesti olisi muut hommat mielessä.

Mikä mies, mikä järjestys?

Kärppäfanien huonosta tuurista kertovassa jutussa käytettiin vanhentunutta järjestysmies-sanaa , kun oikea nimike on järjestyksenvalvoja. Pieni kömmähdys sinänsä, mutta melkein yhtä ärsyttävä kuin sosiaaliturvatunnus. Toisekseen se on melko runsaasti käytetty Hesarissa, kuten tällä haulla voi todeta. Muutama vuosi sitten Hesari lupasi lisätä naisten osuutta jutuissaan, mutta eipä se onnistunut. Mielestäni kannattaisi panostaa myös seksistisen kielen karsintaan. Se saattaisi tukea naisten pääsemistä paremmin esille.

Sivuhuomiona jutussa huvitti pari kohtaa.

Faniryhmä aikoo tehdä tapauksesta periaatteen vuoksi rikosilmoituksen.

Helsingin Sanomat 11.3.2022

Viestiikö faniryhmä tuolla, että se epäilee, ettei poliisi tule asialle mitään tekemään? Mitä se kertoo poliisin arvostuksesta? Pasilan mies tietysti osan siitä kauppasi, mutta osansa on myös resurssipulalla. Vähän niin kuin lehdistössäkin. Poliisi kuitenkin tavoitti rosmot ja omaisuus saatiin takaisin.

”Tällainen ei kuulu jääkiekkokulttuuriin, että varastetaan toisten tavaroita.”

Helsingin Sanomat 11.3.2022

Tämäkin jotenkin huvitti, väsynyt kun olen. Mihin kulttuuriin se kuuluu? Onko jääkiekkokulttuurissa olemassa joku selkeä käyttäytymiskoodisto? Voisiko tätä käyttää jonain kuntoutusmuotona?

Miehen muuttuminen valvojaksi oli sen verran pieni muutos, että todisteita ei jälkipolville tästä jäänyt. Mutta minä tämän silti laskin!

Tuomittu, muttei rangaistu

Epäilen, että joku haluaisi kurmottaa minuakin tästä blogista, mutta tuskin ihan niin vimmatusti kuin Saudi-Arabia islamia halventanutta bloggaria. Raif Badawi vapautui juuri vankilasta 10 vuoden tuomion jälkeen. Rangaistukseen kuului myös 1 000 iskua raipalla, mutta ensimmäisen satsin jälkeen asiasta nousi, aiheesta, sellainen äläkkä, että loput 950 jäi onneksi antamatta. Saudi-Arabia on sittemmin ainakin päättänyt lopettaa ruoskinnan. En ole ihan varma onko se oikeasti loppunut ja onko sharia-lain (kerronko, mihin voit sen hatun tunkea?) mukaiset remelin antamiset edelleen kosheria.

Täsmennys 11.3.2022 kello 21.47: Lisätty ruoskimisrangaistusta koskevaan kohtaan maininta siitä, että Badawi säästyi suurimmalta osalta määrättyjä ruoskaniskuja.

Helsingin Sanomat 11.3.2022

Kaikkien tuntema ranskalainen näyttelijä

Joo-o, sama levy soi taas, enkä jaksa enempää vatvoa sitä puolta tässä. Jussie Smollett lavasti viharikoksen ja pitkällisen souvin jälkeen tuomio tuli. Onhan tuo surullinen ja huvittava, eli surkuhupaisa, tapahtuma. Jotenkin kuvaa hyvin tätä (totuuden jälkeistä) aikaa. Monihan on sitä mieltä, että Smollett on syytön. Huolestuttavinta tässä on tietysti se, että hän saattaa itsekin uskoa niin.

Oikaisu 11.3. klo 14.27: Toisin kuin jutussa kirjoitettiin, Smollettin puolustustiimi pyysi, että tapaus hylättäisiin tai julistettaisiin rauenneeksi, ei että se julistettaisiin väärinkäsitykseksi.

Helsingin Sanomat 11.3.2022

En edes itse jaksa vaivaantua

Sitten oli vielä yksi juttu, jossa pieni kämmi. Mutta en jaksanut siitä laittaa kuin twiitin, jota kukaan ei lue. Alkuperäisessä uutisessa on laajennin ”including”, jonka pudottaminen pois toimii rajoittimena.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *