Kategoriat
Helsingin Sanomat

Luvut ja niiden merkitys

Tällä kertaa hieman lyhyempi läpikäynti. Näiden jälkeen vuorossa oikaisu, josta käytännössä kieltäydyttiin ja sen purkaminen näin jälkikäteen vaatii hieman enemmän työtä, jota laiskana en nyt jaksa tehdä. [Oikaisu 5.11.2023: Toisin kuin edellä väitin, juttu oli oikaistu noin kuusi viikkoa pyynnön esittämisen jälkeen. Jutun julkaisutietoja ei oltu päivitetty, joten oikaisu jäi minulta huomaamatta.] Laiskuudesta huolimatta tiivis jälkipäivitystahti on ottanut tulta purjeisiin. Edellinen päivityshän oli toissa päivänä.

Onpas se suosittu

Taitaa mennä tuttuun kategoriaan, eli ongelmana lieni kääntäminen. Sarja, jonka katsominen ei itseä kiinnosta pätkääkään, mutta joitain kyllä, ei ollut sentään niin suosittu kuin toimittaja sen ymmärsi. Ihmetyttää koko true crime -villitys. Erityisen irvokkaalta tuntuu uhrien kärsimysten toissijaisuus ja gloorian ja rahan tunkeminen rikollisille. Tuomitsen.

Närkästyksestä takaisin asiaan. Voisin kuvitella, että jos toimittaja ei olisi ollut niin hätäisesti kääntämässä muiden tekemiä uutisia, niin olisi ehtinyt pysähtyä ja tajuta väitteen järjettömyyden. Tästähän on jo hetki, mutta silloin Netflixillä oli noin 220 miljoonaa tilaajaa. Toimittaja väitti, että heistä 196 miljoonaa oli katsonut sarjamurhaajasarjaa sen julkaisupäivänä. 90 % mistä tahansa herättää epäilyksiä ja lähteen lukemalla se osoittautuikin epätodeksi.

Oikaisu 28.9. klo 15.42: Jutussa kirjoitettiin virheellisesti, että Hirviö: Jeffrey Dahmer -sarja olisi saanut heti julkaisupäivänään viime viikolla huimat 196 miljoonaa katsojaa. Sarja keräsi välittömästi 196 miljoonaa katselutuntia.

Helsingin Sanomat 28.9.2022

Lasketaan suunnilleen joka toinen

Asunnottomista kertovassa jutussa huomion kiinnitti Ara-asuntojen vähäinen määrä. Ara-tuettuja asuntoja rakennettiinkin lähes 75 % enemmän kuin jutussa väitettiin. Siitä huolimatta ei niitä vielä kaikille riittänyt.

Oikaisu 18.10. klo 14.06: Jutussa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että vuonna 2021 Helsinkiin valmistui 647 valtion tuella rakennettua Ara-asuntoa. Kyseessä on Helsingin kaupungin oman Ara-asuntotuotannon määrä. Yhteensä Ara-asuntoja valmistui Helsinkiin 1 129 kappaletta.

Helsingin Sanomat 18.10.2022

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *