Kategoriat
Helsingin Sanomat

Tiistai toivoa täynnä

Toivoin, että silmääni ei osuisi virheellistä uutista, mutta toisessa niistä Hesarin jutuista, jotka tänään ennätin lukea, sellainen kuitenkin löytyi.

Ukrainan presidentti Zelenskyin voimapuhetta käsittelevässä uutisessa väitettiin virheellisesti, että presidentti puhui ensimmäistä kertaa sodan alettua virkahuoneestaan. Kuitenkin Zelenskyin virallisella Instagram-tilillä julkaistiin 4.3.2022 video, jossa hän torjuu väitteitä pakenemisestaan. Videolla näkyy selvästi, että hän on samassa huoneessa kuin myöhemmässä videossaan.

Lupasin aikaisemmin, että en käsittele sotaan liittyviä nopeita uutisia. Katson, että tämä menee tuon rajoituksen ulkopuolelle, koska se ei käsittele suoranaisesti sotatapahtumia. Juttu haki mielestäni turhaan vauhtia muiden uutisoinnista ja tällä kertaa CNN:n ja The Guardianin juttuihin nojaaminen palkittiin oikaisulla.

Lehti tarvitsee tietysti aina tilkettä, mutta kuten edellisestä postauksesta kävi varmasti ilmi, niin en ole kovin innostunut näistä luin internetistä, luin lehdestä -tyyppisistä jutuista. Vauhdista on tietysti helpompi aloittaa kuin lähtötelineestä, mutta toivoisin suurempaa kunnianhimoa ja toimittajille resursseja niiden himojen toteuttamiseen. Kiitokset nopeasta oikaisemisesta. Pyynnöstä toteutukseen ei kulunut edes puolta tuntia.

Oikaisu 8.3. klo 20.38: Jutussa kirjoitettiin virheellisesti, että kyseessä olisi ollut ensimmäinen kerta Venäjän hyökkäyksen aikana, kun Zelenskyi nähdään työhuoneessaan. Todellisuudessa Zelenskyi on nähty sosiaalisessa mediassa aiemminkin samassa huoneessa.

Helsingin Sanomat 8.3.2022

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *